Je právě

středa 7. června 2017

NĚCO V TÉ VŮNI STEJNĚ PRO MĚ JE!

Tu větu z nadpisu chci zase slyšet! Je taková hladová, hledající, Tygřík zkouší zachránit sebe i situaci! A možná trochu i mě! Je v ní ukrytá naděje!
Ještě ve mně jiskří smích! Myslím, že to chvíli vydrží! Prší a den to nekazí, už jsme schovaní.
Dnešní odpoledne jsem musela v lahůdkách prohlásit - tak tohle je zase na článek! To už se mi dlouho nestalo!

Jeli jsme si do našeho oblíbeného obchůdku na florenci pro parfémky. Tchyně chtěla nějaké dva, tak jsme se přidali a taky si přiobjednali...
Jeden z nich - Intenso by Café - co to asi je? Jeeee, ten bude! Hodně ovocných složek u něj píšou a taky kávu! Docela svůdný popis, který nás oba zaujal! Fantazie zapracovala. Vytěsnila zmíněnou vanilku. To nebude tolik. Mandarinky, citrusy, káva... Kdyby troška kávy, musí tam být poznat!
Tak jsme pro ně vyrazily, krabičky, balíčky,  překvapení!

Po převzetí igelitky jsem začala cpát obsah do batohu a byla vám tam jedna dlouuuuhá krabička, takovou jsem ještě neviděla. Tygr říkal, že u parfému bude asi i kafe! Nebylo! Žádné zkoumání, až doma! Ovládala jsem se dokonce i v metru!
Dali jsme si v našich lahůdečkách blízko domu kávu, minerálku. Batůžek s tajemstvím ležel stranou a volal! Já ho slyšela!.

"Já se těšíííím!" ozval se Tygří hlas naproti mě!
"Na co?" odpověděla jsem úplně tupě!
"Na kávovej parfém!"
To mě zaujalo! Tajil se mi dech! On to se mnou prožívá?! Snad se mu bude líbit. I to jak nově voním! Tygr se těší "na můj parfém" a ještě to opakuje. Je to nějaká hra?
"Tygře, hele, mohlo by nám to těšení ještě vydržet, až domů!"
"No aleee, co když budu spěchat? Co když budu utíkat?"
Zkoumání jsme odložili další kávou, nanukem, minerálkou. Povídáním s prodavačkama. Když koupíte parfémky v akci, můžete si to dovolit!

No... co když... aspoň ten kávový...!
Vyndala jsem tu dlouhatánskou krabičku a vyprostila z ní podobně dlouhou úzkou flaštičku, pardon, flakón!
"Dej mi to, jdu tu vůni na ulici vyzkoušet," pronesl Tygr rozhodně!
Cooooo? Přeslechla jsem se? Proč by nemohl být první, zvědavost je zvědavost! Netušila jsem...., nedocházelo mi..... Podala jsem Tygrovi parfém a on šel... Ven... Do deště...
Po chvilce přišel - voněl vodou, tabákem a ještě něčím ovocně vanilkovým...
Vyprávěl mi: "Víš, ta káva tam není... Je trochu silnej... Dal jsem si ho pro začátek moc..."
"Na mně bude sladkej, na tobě je mnohem pěknější, zjemňuje tě," povídám mu!
Přiběhla prodavačka: "Jeee, co to máte? Ukažte?" I ona má ráda parfémy. Občas nějaký dostane. Při mém rozpačitém vysvětlování, že ještě nevím, jaký názor si na svůj parfém mám udělat ho vyzkoušela, pochválila a odběhla zpátky za pult.
"To jsi běžel na ulici? A ona s ním šplíchá tady v obchodě," usmívám se!
"A že na sebe klidně taky dá pánskej parfém," reaguje Tygr!

"Dámskej"! Pánskej"! Dámskej"! "Pánskej"! Něco neladilo, už delší dobu! V tom se to zjevilo. Někde nastala chyba v komunikaci? Možná. Nebo si vůni Tygr převěřil, přivlastnil, kvůli lásce ke kávě? Jak tohle třeštění přišlo?
Mrzelo mě to. Bavila jsem se! Jako déšť, slunce, všechny ty chutě a vůně se to ve mně míchalo do radosti!

"Tygříčku, ta vůně byla původně moje"!
"Není pánskej? Jakto? Měl přece bejt, neee?!"
"Neměl, od začátku je dámskej. Ale je to škoda! Přála bych ti ho!"
"Mmmmmmm, to jsem zklamanej! To není možný. Věřil jsem, věděl jsem, vždyť.... jsem se těšil!"
"Je mi líto, nevím, jak se to stalo. K tabáku se hodí, no ale...." plácala jsem něco, aniž bych situaci zachránila!
"Tak já..., tak já běžím nadšeně na ulici zkoušet dámskej parfém! Proč mě necháš zkoušet si tvůj parfém? To je bezva", bojovalo cosi v Tygrovi.
"netušila jsem, že si myslíš, že je tvůj. Jo, vypadalo to celý divně, hravě! Nenapadlo mě, že jsme se spletli oba. Napálila jsem sama sebe!"
Smála jsem se. Nahlas. Tygr se smál. Hledal kávu! Nechtěl se vzdát!
"Mmmmmmm! Mmmmmmm!", mručel! A potom řekl tu mou milovanou větu z nadpisu!
"Něco v té vůni pro mě stejně je!"
Vyhrál nad ní nebo ona nad ním? Tak vzal milý Tygr vůni znovu na milost, mě za ruku a vyšli jsme rozjařeně z obchodu!

Liják nás zahnal zpět! Padaly kratičké věty tipu: Musíme počkat! No do kdy asi. Co tu budem dělat? Do té vody nejdu!Musela bych křičet! Chtěla jsem si vyzkoušet parfém. V dešti!
A tak jsem trochu křičela a šli jsme do té vody!
Když prší a je teploučko, vadí mi, že mám u sebe techniku a musím ji uhlídat. Nebo jinak, mrzí mě, že nemám nepromokavý batoh, ale třeba jednou... Třeba jednou bude hlídat on a já se nechám hrozně zmáčet!

Tygr v romantickém blouznění opakovaně zastavoval, ohlašoval a ukazoval mi zajímavé kytky, fotil mě u nich!
"Tady stůj a počkej!" "Dej si k nim hlavu"!
Byly pěkné, napité a těžké. Voda mi tekla do rukávů trička. Tygrkvůli focení popošel trochu dál a zařval!!! Nejspíš ho překvapil děj i sám zvuk, který vydal!
Než můj mozek stačil vysypat deset pohrom, které se mohly stát - od štípnutí včelou, mobilu na zemi, špatného došlápnutí až po pád, řekla jsem si jen udiveně! On křičí, ale nemizí! Tak je to snad dobrý!
"Za mnou je keeeeeř!!! Aaaaaaaa! A v něm je vodaaaaa, moc vodyyyyy!"
Tak jsem se nestihla zeptat ani na trny, ani na jiné hrozby! Smála jsem se zas!
"Tygře, prosím tě, tohle jsme dělali vždycky? Chodívali jsme na jaře tolikrát okolo kytek?" ptala jsem se unešeně, jako bych snad potřebovala slyšet, že právě tak to bylo náš celý společný život. Myslím, že o to mi šlo!
"neeeee," zasáhl Tygr vlídně; snad v domění, že přistanu zpátky na zem!
"A... a... co jsme teda dělávali? Řekni!"
Než mou dychtivou otázku stačila spláchnout voda, ozvala se racionální, věcná odpověď: "to jsme ještě chodívali normálně domů"!!!
Tygr mě však nerozházel. Nepodezírám ho, že by chtěl! Naopak - tolikrát mě potěšil a rozveselil ten den... A pomohl mi znovu psát!

4 komentáře:

  1. No, já od první chvíle, co jsme o tom parfému uvažovali, myslel, že je pro mě. Vžďyť v knížce Tracyho Tygr je to tygr, kdo leží na žocích s kávou a tentýž tygr pak radí Tracymu, aby se stal ochutnávačem. No a tak jsem věřil, že když to má kafe v názvu, musí to být pro tygra. A stejně v tom nějak neumím najít, proč by to měla být dámská vůně. Ať to zkoumám jak zkoumám, něco v ní je pro mě! I to gigantické balení o tom svědčí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uznávám, že popis byl zavádějící! "Podvedli" tě ale propagátoři parfému, né já!:) Pročítala jsem ještě dva od Café, ale v těch aspoň nepsali o kávě! A hele, tygře, co když v některém z nich je ukrytá?:)

      Vymazat
  2. Milí přátelé - oba. Už dávno jsem od vás nedostala žádný článek, nějak jste se mi ztratili. Kamarádka Dorka mi pomohla chytit si Tygra i tebe a jsem moc ráda. Už vás mám v oblíbených. Pěkně jste popsali společné zážitky. Pršelo? Závidím vám, u nás prší jen jako by diamanty měly padat. Přeji vám oběma pěkné letní dny..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kittynko, děkuju moc za nezaslouženou návštěvu! Bůh žehnej těm upozorněním na novinky emailem, jinak by sem už nikdo nezabloudil! Nebudu nic slibovat! Nezastírám však, že mi psaní chybělo! A když už je někdy veselo tak, že se to do nás nevejde......,:)

      Vymazat