Je právě

sobota 14. března 2015

Lovci wifin aneb mě z těch pingpongových míčků...

...obestírá vidina dobrodružství. tetelím se, jen si říkám, kam to povede tentokrát?:)


Když jsem se já pokoušela hrát něco jen mírně podobného pingpongu - hře pro nevidomé s ozvučeným míčkem Showdown, nebylo to ani tak pro mé dovednosti, spíš pro zábavu a setkávání s lidma. Mívali jsme dokonce turnaje v různých městech a na jednom z nich jsem potkala svého Tygra. Nu... a bylo po sportu:) Tak započalo nekonečné období pro náš vztah!



Další honba za míčky nás nečekaně potkala, když můj táta tesknil po časech, kdy se při sázkových hrách lovily míčky s čísly - ... to bylo pro něj to jediné věrohodné:)
"Co na tom", mínil Tygr - "pingpongáče přece musí všude mít"!
Nevzpomínám si, kolik obchodů "sportovních" jsme tenkrát propátrali, z kolika nákupů jsme poskládali požadovaný počet balónků, za tátovo nadšení to však stálo. Hýčká si je už hodně let, brání je před dětma i psíma zubama! Namaloval si na ně čísla, má na ně velikou prostornou misku a strašně rád si v ní losuje, až autisticky. Nevěřili byste, kolik rachotu nadělá, než se uvolí vytáhnout každý míček na světlo! Předčí to snad i vysavač či mlýnek na strouhanku! Dost by mě zajímalo, v jaké podobě vnímají ten zvuk sousedi - jestli jako potlesk či šplouchání nebo úplně jinak?



Další "míčková epizoda" začala minulý týden, kdy jsme našli na facebooku prosbu jednoho pastora, kterého moc rádi posloucháme z podcastu a nedávno jsme se konečně setkali na pár minut!

Status uváděl:
"Náš Davídek s Eliškou hrají v tomhle videu, které natočila Speciální škola, kam David chodí do autistické třídy. Mají šanci pro svůj kroužek vyhrát pingpongový stůl, ale hlavně setkání s pingpongovými mistry. Když dáte jejich videu hlas, moc jim pomůžete! Sdílejte a hlasujte! Hlasovat je možné každý den znovu! Díky!


Běžně hlasy nedávám, jenže tohle byla srdeční záležitost!

No dobrá, tak to zkusím, jestli to můj počítačový odečítací program pochopí. Inu, nepochopil, tak jsem běžela za Tygrem, aby hlasoval on. Netušila jsem, co se rozpoutá:)

Přišli jsme na to, že hlasování z mobilu je nakonec jednodušší, jen omezené jedním hlasem na den z jedné Ip adresy. Protože však vlastníme kromě wifi připojení i několik simkaret s mobilním internetem, při jednom hlasu nezůstalo! A to byl jen začátek, Tygr se omezovat nenechá!
"Tak budem dávat hlasy ze všech free wifin, které potkáme", pronesl nevinně!
"A hele, Latera caffee, proč jsme tam nikdy nebyli? Mají sice zabezpečenou wifi, ale heslo nám snad prozradí, ne?"
... Přece se nebudem ptát jen tak, jak by to vypadalo! Musíme vyzkoušet, jakou mají kávu! A čokoládu - se šlehačkou a ostružinovým přelivem, byla brutálně sladká a hustá, dobrá, ach!


Stali se z nás lovci wifin a bonusem nám byly k úlovkům i různé dobroty - na naší Agipce většinou limča třeba... To vám povím, každodenní obchůzka nám nějaký čas zabrala, pěkně jsme se nachodili po okolí!

Motivace, cíl, procházky, nevídaně procházek! Moje srdce plesalo!
Netuším, na jakém místě skončila nakonec Davídkova škola, nezkoumám to! Ke sportovní ceně jim moc přejem hlavně tu radost! My jsme si "jejich" týden moc opravdu užili!
A moc se těšíme, až onomu prima tátovi z Hradce Králové koncem března oplatíme návštěvu!

7 komentářů:

  1. No, obvykle toho tolik nenachodím ani za měsíc, ale legrace u toho byla a snad to i splní cíl.
    Rozesmálo mě, když jsme vytáhli i starej router od U:fona. Ten hrooozně pomalej internet!!!... Na lovu těch wifin se mi líbilo, jak někteří lidé přistupují kreativně k pojmenování své sítě. Ale ze všech nejlepší byl stejně Kejchal_junior!
    Mrzí mě, že to hlasování končí. Ne snad, že by mě bavilo xkrát denně restartovat telefon a modlit se, aby mi operátor po restartu přidělil jinou IP adresu, ale je dobrý mít zábavu i motivaci k procházkám.
    Brzy rozkvetou zlatý deště, pak šeříky a začne bejt teplo, tak si občas někam dojdeme. Na Dobešku, k nádraží, nebo třeba hledat to nový KFC na Kačerově.
    PS: Už jsem přemejšlel, jestli nejít zejtra na Chodov kus pěšky. Je ale zima.

    OdpovědětVymazat
  2. Nááádhera! Nádherné vaše gesto s hlasováním, nádherně napsaný článek! Těšíme se na vás v Hradci! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vy jste švihlí! Úžasně švihlí!
    Takový lovy spojený s pomoci dětem a spoustou dobrot, jó tak ty bych si taky nechala líbit.

    Užívejte, užívejte, ať se člověk může smát a virtuálně závidět.:-D

    OdpovědětVymazat
  4. A že v té vaší hradecké Mozaice byla moc fajn atmosféra, jako doma! Určitě jsme tam nebyli naposled! Děkujem za následné posezení a povídání!

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, Verčo, švihlí to my jsme! Překvapuje mě to do dneška, co dovede motivace! Hned bych brala další takovou hru! I proto, co všechno se k tomu přidá! Hodně i pro ty procházky samotné! Venku je už překrásně!

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím vás, Markétko a Tygře. Procházím blogy, které se ztratily z Blog.cz a s radostí vidím, že jste pořád zde a dokonce tak krásně a optimisticky píšete. Dokonce jsem stihla článek z dnešního dne. Gratuluji, líbí se mi, jak si pořád umíte hrát a být lidští. Přeji vám co nejvíc podnětů a času na správné a prospěšné "blbinky". Zdraví vás Kitty z Vysočiny

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím a zase jsem stihla článek z dnešního dne. Takové podněty při soutěžení a pobytu venku jsou dnes docela vzácné.
    I já jsem se nedávno připojila k akci, kdy jsme posílali peníze na vydání knížky mého oblíbeného blogera. A zítra mi přiveze pošta hotovou předplacenou knížku s podpisem autora. Taky to bylo napínavé - jestli seženou dost peněz na její vydání, zadařilo se.
    Přeji co nejlepší zážitky až do letošních Vánoc - a potom pořád dál ☺

    OdpovědětVymazat